به گزارش اخبار پولي مالي، جعفر ربيعي-مديرعامل هلدينگ خليج فارس در نشست خبري بعد از افتتاح بيدبلند خليج فارس از كلنگزني دو مگاپروژه پتروشيمي ماهشهر و هرمز با مجموع ارزش حدود ۷ ميليارد دلار در آينده نزديك خبر داد و با اشاره به اينكه اين مجتمع كمتر از پروژههاي بزرگ دنيا نيست و يك پروژه بينالمللي است، اظهار داشت: حجم كار و سطح فناوري استفاده شده، اين پروژه را در سطح پروژههاي دنيا قرار داده؛ بهطوري كه در ميان چهار نامزد نهايي مگاپروژه بخش انرژي جايزه جهاني در سال ۲۰۲۰ قرار گرفت و در نهايت به عنوان سومين پروژه انتخاب شد كه در اين انتخاب هم، البته مسائل سياسي دخيل بود وگرنه پروژه اول و دومي كه انتخاب شدند در عالم واقع، پايينتر از بيدبلند خليج فارس هستند.
وي با بيان اينكه بيدبلند خليج فارس، تنها پروژهاي است كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي با اين حجم از سرمايهگذاري اجرا شده، افزود: حجم سرمايهگذاري در اين پروژه ۳.۴ ميليارد دلار است كه با احتساب طرح جمعآوري گازهاي مشعل مناطق نفتخيز جنوب، به ۴.۶ ميليارد دلار ميرسد. پروژهاي با اين عظمت كه تنها بازديد از آن چند روز طول ميكشد چه برسد به ساخت آن، نشان ميدهد كه جز مجاهدت و كار عاشقانه دليل ديگري براي اين سرعت و كيفيت در ساخت اين پالايشگاه عظيم وجود ندارد.
مديرعامل هلدينگ خليجفارس به نقش اين پروژه در اشتغالزايي و تأمين خوراك پتروشيميها اشاره كرد و ادامه داد: اولويت هلدينگ خليجفارس استفاده از نيروهاي بومي است بهطوري كه ۷۹ درصد نيروهاي تخصصي اين پروژه در دوران بهرهبرداري بومي هستند.
ربيعي با اشاره به اينكه پالايشگاه بيدبلند خليجفارس در شرايط كنوني با ۴۰ درصد ظرفيت كار ميكند، تصريح كرد: اين مجتمع با همين ۴۰ درصد ظرفيت، ۶۰۰ ميليون دلار درآمدزايي دارد كه عدد قابل توجهي است و همين ميزان توليد بخشي از خوراك پتروشيميهاي ماهشهر را تأمين ميكرده است. اين پالايشگاه تا پايان امسال به ۵۰ درصد ظرفيت ميرسد و يك رديف پالايشي (ترين) مستقل پالايشگاه با ۱۰۰ درصد ظرفيت كار خواهد كرد.
وي با بيان اينكه صنعت پتروشيمي امروز اين توان را پيدا كرده كه وارد صنايع بالادست شود، گفت: با تأكيد و اعتماد مهندس زنگنه، مرز بين بالادست و پايين دست برداشته شده و صنعت پتروشيمي كشور توان مالي و تخصصي مورد نياز براي ورود به بالادست خود يعني نفت وگاز را پيدا كرده است.
مديرعامل هلدينگ خليجفارس از آمادگي ورود اين هلدينگ براي اجراي طرحهاي بالادست نفت و گاز بهمنظور تأمين خوراك پتروشيميها خبر داد وگفت: اين موضوع دو دليل دارد؛ پتروشيميها افزون بر توان مالي و فني، براي تأمين خوراكشان انگيزه بيشتري دارند و ميتوانند اين پروژهها را در زمانبندي مناسب اجرا كنند.
ربيعي به تعريف دومگاپروژه هرمز در عسلويه و پتروشيمي ماهشهر در هلدينگ خليجفارس براي ريلگذاري اين شركت و صنعت پتروشيمي كشور اشاره كرد و افزود: پروژه ۴.۵ ميليارد دلاري هرمز با خوراك تركيبي اتان و بوتان است كه از پارس جنوبي تأمين خواهد شد. مجوزهاي آن از وزارت نفت گرفته شده و در حال دريافت زمين از شركت ملي صنايع پتروشيمي هستيم، اميدواريم تا پايان امسال كلنگ آن زده شود.
وي با اشاره به اينكه خوراك پتروشيمي ماهشهر از خوراك مازاد پالايشگاه بيدبلند خليج فارس، انجيال ۳۲۰۰ و مازاد پتروشيمي پارس تامين ميشود و خوراك آن درون هلدينگي است و خوراكي از وزارت نفت دريافت نميشود، اظهار داشت: حجم پروژه حدود ۲.۵ ميليارد دلار است كه در مجموع با پروژه هرمز حدود ۷ ميليارد دلار پروژه در آينده نزديك، كلنگزني ميشود.
مديرعامل هلدينگ خليجفارس با اشاره به تنوع محصولات و حجم بالاي توليد در خليج فارس، اظهار داشت: اين مزايا باعث ميشود كه بتوان دو پروژه در پاييندست در بهبهان اجرا كرد كه استراتژي ما اجراي آنها توسط بخش خصوصي است؛ يك پروژه توليد پروپيلن از پروپان به ظرفيت ۴۵۰ هزار تن در سال است كه خوراك آن از پالايشگاه تأمين ميشود و پروژه دوم مينيپالايشگاه ۱۵ هزار بشكهاي با خوراك پنتان پلاس از بيدبلند خليج فارس است كه بهزودي، فراخوان ارزيابي فني و مالي آنها منتشر ميشود، در اين پروژهها ما قرارداد تضمين خوراك ميبنديم و تاكيد داريم كه از حداكثر نيروهاي بومي استفاده شود و پيشبيني ميكنيم اين كار از شش ماه آينده كليد بخورد و پائين دست نيز به دليل چشمه جوشان خوراك در بيدبلند هيچ دغدغهاي بابت تامين خوراك ندارد.
وي همچنين درباره عرضه سهام بيدبلند خليج فارس به بورس، خاطر نشان كرد: طبق ضوابط، بعد از دو سال مالي سودده شركتها ميتوانند در بورس پذيرش شوند و با توجه به اينكه بيدبلند از همين بدو شروع و حتي در شرايطي كه خوراك صد درصدي ندارد، سودده است، ميتوان به عرضه آن تا حدود يكسال و نيم ديگر به بورس اميدوار بود.