به گزارش اخبار پولی مالی، مجمع فوق العاده شرکت پتروشیمی نوری با حضور 83.9 درصدی سهامداران حقوقی و حقیقی و با حضور فیزیکی حداقلی سهامداران حقیقی، به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی ناشی ازبیماری کرونا در سالن اجتماعات هلدینگ خلیج فارس برگزار شد.
این مجمع به ریاست سعید محبیفر و با نظارت مرتضی رحیمیان سرای و افشار سرکانیان و همچنین حضور تقی صانعی مدیرعامل پتروشیمی نوری، حسابرس و حضور آنلاین نماینده سازمان بورس برگزار شد.
بعد از پخش فیلمی از دستاوردها و برنامههای پتروشیمی نوری، گزارش حسابرس در خصوص این افزایش سرمایه که به منظور جبران هزینههای انجام شده پتروشیمی نوری در جهت خرید 99 درصد سهام شرکت پتروشیمی هنگام و از محل سود انباشته انجام میشود، قرائت شد.
در ادامه، ریاست مجمع اظهار داشت: با توجه به اینکه پتروشیمی نوری، سرمایهگذاری بسیار خوبی در پتروشیمی هنگام کرده که امیدواریم تا پایان امسال، آمونیاک این مجموعه به تولید برسد و انشاالله باعث افزایش بازدهی و سودآوری در مجموعه نوری خواهد شد، در همین راستا هلدینگ خلیج فارس اجازه داد که بخشی از سود انباشته شرکت، صرف افزایش سرمایه شود.
معاونت مالی و سرمایهگذاری هلدینگ خلیج فارس، تصریح کرد: منابعی هم که در شرکت میماند برای پیشبرد پروژه هنگام استفاده خواهد شد و وضعیت پروژه هنگام در شرایط مطلوبی است.
در ادامه یکی از سهامداران حقیقی درباره علت تولید اوره و آمونیاک در هنگام با توجه به اینکه بازار داخلی از این محصول اشباع شده پرسید که که مدیرعامل پتروشیمی نوری، اظهار داشت: پتروشیمی هنگام در نوار ساحلی احداث شده و هدف این پتروشیمی بازار خارجی است. محصولات به محض تولید روی نوار نقالهای که از مجتمع تا اسکله احداث شده برای بارگیری میرود و باید توجه داشت که ایران امروز یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اوره و آمونیاک در سطح جهان است و محصول اوره و آمونیاک ایران خریداران قابل توجهی در دنیا دارد.
محبیفرد هم در این خصوص توضیح داد: در حال حاضر هلدینگ خلیج فارس، بزرگترین صادر کننده محصولات پتروشیمی کشور است و سهم 40 درصدی از تولید و صادرات صنعت پتروشیمی کشور را در اختیار دارد و قطعاً قبل از اینکه طرحهای این هلدینگ به بهرهبرداری و تولید برسد، فروش و صادرات آن مجتمع، در شرکت تجارت صنعت و هلدینگ خلیج فارس برنامهریزی میشود.
وی افزود: هفته گذشته پتروشیمی لردگان توسط رئیسجمهور افتتاح رسمی شد که آن پتروشیمی هم محصولی مشابه با هنگام دارد و با سواپ انجام شده بین هلدینگ و پتروشیمی پردیس و ... محصول مورد نیاز داخل از پتروشیمی لردگان تأمین میشود و محصولات پتروشیمی هنگام با توجه به موقعیت خوبی که از نظر جغرافیایی دارد صادر خواهد شد.
کاهش هزینههای فروش در صورتهای مالی شش ماهه نخست 99 از دیگر سؤالات مطرح شده بود که مدیرعامل نوری در این خصوص گفت: با برنامهریزی خوب شرکت تجارت صنعت، تعاملات سازنده همچنین نظم و انضباطی که در کار بود، هزینه فروش و صادرات بسیار بهینه شد، از طرف دیگر هم مقدار تولید مجتمع و هم مقدار فروش افزایش یافته و توجه داشته باشید که با تولید و صادرات بیشتر، قیمت تمام شده فروش در هر تن پایین میآید و به همین دلیل هزینه صادرات و فروش ما هم کاهش قابل توجهی پیدا کرده است.
در ادامه معاون مالی و سرمایهگذاری هلدینگ خلیج فارس، خاطر نشان کرد: وقتی ما سهام شرکت پتروشیمی نوری را به بورس عرضه کردیم به مردم قول دادیم که این شرکت خوبی است، در دو مجمع گذشته هم که در خدمت سهامداران بودم، قول دادم که نوری یک شرکت بسیار خوب، رو به جلو و با مدیریت هوشمند است و خوشحالم که امروز نزد سهامداران نوری روسفید هستیم و سهامداران مطمئن باشند که سهم نوری، سهم بسیار خوبی است و از این به بعد با توجه به برنامههای توسعهای که این مجتمع دارد، بهتر هم خواهد شد.
مدیر عامل پتروشیمی نوری درباره میزان فروش شرکت اعلام کرد: در ماه آبان ماه آنچه در کدال هم ذکر شده میزان فروش کم شده اما تولید همچنان بالاست و این مختص ماه آبان است و در دیگر ماه های سال ۹۹ میزان فروش در شرایط مطلوبی بوده حتی در ماه های گذشته فروش بیش از تولید بوده اما سعی داریم تا پایان سال این میزان تولید و فروش را به یک بالانس مناسبی برسانیم.
وی درباره زمان بهره برداری پتروشیمی هنگام به عنوان سرمایه گذاری این طرح گفت: تولید محصولات اوره و آمونیاک در پتروشیمی هنگام تحقق خواهد یافت و تولید آمونیاک را در سال ۱۴۰۰ با ظرفیت ۷۲۶ هزار تن در نظر داریم انجام دهیم و تولید اوره نیز در سال ۱۴۰۱ با ظرفیت یک میلیون و ۵۵ هزار تن تحقق خواهد یافت.
به گفته وی تولید اوره حاشیه سود بسیار بالایی خواهد داشت زیرا پتروشیمی هنگام در شرایط بسیار مناسبی به لحاظ محلی و نزدیکی به دریا و شرایط مناسب صاراتی می تواند سود بسیار خوبی برای پتروشیمی نوری به عنوان سرمایه گذار داشته باشد.
صانعی درباره وضعیت پتروشیمی نوری در شرایط اصلاح بازار بورس گفت: همانطور که می دانید با وجودی که شاخص بورس از دو میلیون به یک میلیون و ۲۰۰ رسید اما سهم نوری اصلاح قابل توجهی نداشت زیرا این شرکت و دیگر شرکت های پتروشیمی دارای سهام بنیادی هستند و کمتر در شرایط نوسان قرار می گیرند و دوم اینکه این شرکت ها سودآوری ناشی از تداوم تولید دارند و روند و افزایش تولید و پیش بینی حاشیه سود آن ها می تواند این شرکت ها را در شرایط مطلوبی نگه دارد.
صانعی درباره صادرات این شرکت گفت: ۶۰ درصد محصولات نوری صادراتی است و ما توانستیم در سال ۹۹ نزدیک به ۵۵ درصد محصولات خود را صادر کنیم. البته وظیفه داریم بازار داخل را اشباع کنیم که این کار را انجام دادیم.
وی درباره برنامه توسعه ای این شرکت پس انجام سه طرح و پروژه پتروشیمی نوری، برش سنگین و زیرو فلرینگ، گفت: ما در نظر داریم پروژه ای را در واحد پژوهش و فناوری انجام دهیم که اگر تحقیقات و نتیجه کار مثبت بود سر فرصت آن را اعلام خواهیم کرد.
صانعی در رابطه با اینکه چرا هزینه فروش در آمارهای منتشرشده از سوی نوری پایین آمده است، گفت: یکی از دلایل کاهش هزینه بر مبنای افزایش صادرات نوری در سال ۹۹ بود زیرا هزینه لجستیک و حمل محصولات صادراتی ما کاهش یافته بود و این هم به دلیل برنامه ریزی شرکت تجارت صنعت از زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس است که توانست این موضوع را مدیریت کند.
مدیرعامل پتروشیمی نوری در زمینه نرخ خوراک گفت: نرخ خوراک تابعی از قیمت جهانی نفت است. در سال ۹۹ قیمت محصولات و قیمت خوراک با هم تناسب دارند و هر چه خوراک بالاتر برود قیمت محصولات هم بالا می رود و قیمت ها به بازار نفت و اینده آن بستگی دارد.
گفتنی است در پایان این مجمع، افزایش سرمایه دویست درصدی نوری از محل سود انباشته با اکثریت آرا به تصویب رسید و سرمایه نوری از 3 هزار میلیارد ریال به 9 هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.


|